Pandemi döneminde çocuklarınızın diş tedavisini ertelemeyin!!!
https://www.youtube.com/watch?v=J29JDlm4soY&t=11s
https://www.youtube.com/watch?v=J29JDlm4soY&t=11s
Biliyorum birçok ebeveyn çalışıyor ve çocuklarını diş tedavileri için mesai sonrasında getirmek istiyor. Biliyorum gündüz ve erken saatlerde çocuklarınızın kreşi, okulu var ve sonrasında gelmek istiyorsunuz. Yine de size ısrar ediyorum çünkü sabah saatlerinde çocuğunuz dinlenmiş oluyor, daha enerjik ve iletişime daha açık oluyor. Sabahları ikna etmek çocuğunuzu çok daha kolay oluyor. Ağrı eşiği daha…
DetailsDoğumdan tüm dişlerin değişimini tamamladığı 13-14 yaşlarına kadar çocukların tüm ağız diş sorunları ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Çocuk diş hekimliğinin birinci amacı ortaya çıkmış problemleri tedavi etmekten çok bu sorunların oluşmasını engellemektir.
Ebeveynlerin çocuklarının ağız hijyenine ilk süt dişlerinin sürmeye başlamasından itibaren dikkat etmeleri gerekmektedir. Çok küçük bebeklerde dişler fırçalanamasa bile yemeklerden sonra bebeğin ağzına biraz su verilmeli ve dişlerin üstü temiz bir bez parçası ile silinmelidir. Dişlerin çıkmaya başlamasıyla beraber çocuğun eline diş fırçası verilip fırçayla oynaması sağlanmalıdır. 1 yaşından sonra bebeklerin dişlerini ebeveynler…
DetailsÇocuklar için nasıl bir diş fırçası seçilmeli? Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak ve naylon kıllardan üretilmiş diş fırçaları kullanılmalıdır. Artık birçok firma fırçalarını yaşlara göre sınıflandırmıştır çocuğun yaşına uygun fırçayı almak yeterlidir. 6 ayda bir fırçaların yenilenmesi her kullanımdan sonra iyice yıkayıp kuruması önerilmektedir. Çocuklar pilli diş fırçası kullanabilir mi? Çocuklar da büyükler…
DetailsDişler Hangi Sıklıkta Fırçalanmalıdır? Günde iki kere ( sabah ve yatmadan önce ) fırçalanmalıdır. Özellikle yatmadan önce fırçalama çok önemlidir. Gece hem ağızdaki tükürüğün azalması hem de uykuda uzun bir süre geçmesi çürük oluşumunu hızlandırır. Çocuklar diş macunu kullanımına ne zaman başlanmalıdır? 3 Yaşından önce çocuklarda ağız çalkalayıp tükürme kabiliyeti gelişmediğinden macun kullanılması çocuğun macunu…
DetailsÇocukların dişleri niye çürüyor? Süt dişleri normal dişlere oranla daha çok organik madde içerirler, bu nedenle çürümeye daha yatkınlardır, daha kolay ve hızlı çürürler. Çocuğumum dişlerinin çürümesini önleyici (koruyucu) tedaviler var mıdır? Dişleri, çürüme başlamadan önce bakterilere karşı daha dayanıklı hale getirmek için uygulanan tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntemler hem daha sağlıklı hem de daha ucuzdur.Flor…
DetailsAzı dişerinin çiğneme yüzeylerinde ‘pit’ ve ‘fissür’ denilen girintiler vardır. Çoğu kişilerin dişlerinde bu oluşumlar genetik olarak çok ince ve derindirler. Bu bölgeler dişlerin çok iyi fırçalandığı durumlarda dahi tam olarak temizlenemezler. Mikro yiyecek artıkları buralarda kalır ve bir müddet sonra çürük oluşmasına neden olurlar. Henüz çürüme başlamamış ya da henüz çürük mine tabakasını geçmemiş…
DetailsSüt dişlerinin birinci görevi çocuğun düzgün beslenmesini sağlamaktır. Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerinin varlığına bağlıdır. Süt dişleri kapladıkları alanı kendilerinin yerine gelecek olan kalıcı diş için korumakta ve kalıcı diş sürerken ona rehberlik yapmaktadırlar.Süt dişi erken çekildiği zaman bu doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalkmaktadır. İleride ortodontik problemlere sebep olmaktadır. Tedavi…
Details